חייגו עכשיו: 052-7747748
שלחו פנייה: ilan@mytelaviv.co.il
English
עברית
צור קשר

בדיקות מיקרוביולוגיות ובקרת איכות במעבדות מזון

עמוד הבית  /  מאמרים / קולינריה  / 

בדיקות מיקרוביולוגיות ובקרת איכות במעבדות מזון

בדיקות מיקרוביולוגיות ובקרת איכות במעבדות מזוןסעיף 169 לחוק ההגנה על בריאות הציבור (מזון), משנת התשע"ו-2015 קובע שכול יצרן, יבואן או עוסק אחר בענף המזון, שנקבע לגביו בחוק זה, מחויב לבצע מגוון רחב של בדיקות מיקרוביולוגיות במעבדות מזון שהוסמכו על ידי הרשות הלאומית להסמכת מעבדות והוכרו מטעם ומשרד הבריאות.

מטרות העל של החוק הן להסדיר את הפיקוח והאכיפה על ייצור וייבוא המזון וכן את אחריותם של כל העסקים שיש להם זיקה כלשהי לתעשיית המזון, זאת כדי להבטיח שהמזון המסופק באיכות, תקינות ורמת בטיחות נאותים, ועומדים באמות המידה שנקבעו בישראל ובהתאם לתקנים הבין לאומיים המקובלים באסדרה במדינות המפותחות.

גורמי סיכון לתחלואה ממזון

בקטגוריית העסקים המחויבים בבדיקות במעבדות מזון נמנים חקלאים, מפעלי מזון, מסעדות ובתי קפה, בתי אריזה, חברות קייטרינג, כמו גם גופים, מוסדות וארגונים דוגמת רשתות שיווק, בתי חולים, בתי אבות, בתי מלון, חברות תעופה, צה"ל, משרד הביטחון וכן הלאה. הבדיקות המיקרוביולוגיות מבוצעות על פי ההנחיות של משרד הבריאות ובתדירות שנקבעה מטעמו.

בהקשר זה, ראוי להבהיר שהליך ייצור המזון הנו רב שלבי, כשבכול אחד מהשלבים עלולים לחדור ואו להתפתח פתוגנים (מיקרואורגניזמים מזיקים כגון חיידקים, פטריות ונגיפים), גורמי סיכון כימיים (בהם חומרי הדברה, חומרי ניקוי וחיטוי, שפכים ושמנים תעשייתיים, אנטיביוטיקה, מתכות כבדות ועוד), וגורמי סיכון פיזיקליים (למשל שבבי מתכת, אבן, עץ וזכוכית). תחלואה ממזון יכולה להיגרם גם מחומרי גלם באיכות ירודה וממזון שהוכן בתנאים בלתי נאותים.

שירותי מעבדת מזון 

החברות הוותיקות והמובילות בתחום הבטיחות ובקרת האיכות של מזון ומים פועלות בענף ומספקות מכלול רחב של שירותים שונים, בהם שירותי מעבדה לבדיקות מזון ומים (מי שתייה, מי נופש, בדיקות ליגיונלה, בדיקות בקטריולוגיות במוסדות רפואה, מקוואות, בריכות וכיו"ב).

מדובר במעבדות מזון ומים מוסמכות מטעם הרשות הלאומית להסמכת מעבדות (על פי תקן ISO17025) ומוכרות על ידי משרד הבריאות. כמו כן, חברת ביולב מעסיקה צוות של דוגמים מקצועיים הפועלים בפריסה ארצית.

בדיקות המעבדה מתבצעות על פי הנחיות ותקנות משרד הבריאות ובהתאם לדרישת הלקוח. שירותי המעבדה כוללים בדיקות מזון לזיהוי פתוגנים, בדיקות חיי מדף, בדיקות ערכים תזונתיים (כפי שמחייב ת"י 1145), בדיקות אוויר, משטחי עבודה וידי עובדים בסביבות עבודה ועוד.

תגובות / סה"כ 0 תגובות הוספת תגובה
צא וטייל איתנו ברחבי ישראל


מדריך לרכישה נבונה: איך בוחרים ריהוט משרדי?


מחפשים חדר ישיבות לכנס העסקי הבא שלכם ?

xxx xxxxx xxx