החורף הגיע, וכל מי שמחפש תנור חימום לבית עשוי למצוא את עצמו מתקשה בבחירה לנוכח ההיצע הנרחב הקיים כיום בשוק. בשנים האחרונות ישנו שימוש גובר ברדיאטורים, מזגנים ומפזרי חום, ואף על פי כן, תנורי החימום הביתיים עדיין פופולריים מאד בקרב ציבור המשתמשים הישראלי, זאת בשל מעטפת היתרונות הרחבה שלו.
תנור החימום מתאפיין בחימום מהיר מיד מרגע הפעלתו, וקל לניידו בין החדרים השונים בהתאם לצורך, היות והוא מצויד בדרך כלל בגלגלים ואו ידית אחיזה. ההספק החשמלי של תנורי החימום נע בטווח שבין 2,200 - 500 וואט, אבל תנור של 1,500 וואט יכול בהחלט להספיק עבור חדר או כל חלל אחר בגודל 20 מ"ר בממוצע.
המלצה: להעדיף תנור חימום הכולל מנגנון בטיחות
תנור החימום לבית איננו מדורג, אמנם, במקום הראשון מבחינת טכניקת החימום החסכונית ביותר, אך מנגד, כדאי להתייחס לעובדה שלהבדיל ממזגנים, הוא איננו גורם לייבוש האוויר.
על פי רוב, תנורי החימום לבית פשוטים וקלים להפעלה, ומרביתם כוללים אופציה לשליטה בעוצמת החום וברמת החימום המבוקשת מבין כמה אפשרויות שונות. כך לדוגמה, במידה ולתנור החימום ישנם 3 גופי חימום, הדבר מאפשר הפעלה של אחד עד שלושה גופי חימום בו זמנית בהתאם לדרגת החום הרצויה.
באופן כללי, רצוי תמיד להעדיף תנור חימום הכולל מנגנון בטיחות, מה שמבטיח שהמכשיר ייכבה באופן אוטומטי ומיידי במקרה של נפילה. כמו כן, כדאי להעדיף מכשיר עם שכבת מגן קדמית, להגנה מפני מגע ישיר עם גופי החימום.
תנורי הספירלה והתנורים הקרמיים
בין תנורי החימום הביתיים, ניתן למנות כיום כמה סוגים נפוצים, הנבדלים אלו מאלו בסוג גוף החימום אשר מותקן בהם. קטגוריה זו כוללת את תנורי הספירלה, התנורים הקרמיים, תנורי הלוגן (תנורי קוורץ) ותנורי האינפרה אדום שפועלים באמצעות קרינה אלקטרומגנטית. תנור מסוג ספירלה הוא תנור חימום לבית שהיה בעברו פופולרי במיוחד ונחשב לשדרוג משמעותי ביחס לתנורי הנפט שהיו בשימוש עד אז.
עדיין ניתן למצוא תנורי ספירלה בבתים רבים, אך השימוש בו הולך ומצטמצם היות וקל לבוא במגע עם גוף החימום שלו וקיימים בו סיכונים גבוהים יותר להתחשמלות ואו התלקחות בהשוואה לפתרונות האחרים. תנורי החימום הקרמיים, לעומת זאת, מצוידים על פי רוב במנגנון בטיחות לעצירת הפעילות במקרה של נפילה.